Sposób przygotowania

Liście sałaty rwiemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, ogórek pokrojony w ćwiartki, a następnie plasterki oraz 1/3 puszki kiełków fasoli mung (z powodzeniem możemy w zamian dodać świeżych kiełków np. rzodkiewki).

Sos: w kubeczku mieszamy olej słonecznikowy i sezamowy (może być tylko słonecznikowy), ocet, przyprawy (bazylię...) i cukier, aż się rozpuści.
Jeśli wysuszyliśmy sałatę to do sosu dodajemy 2 łyżki wody.
Można użyć też gotowej mieszanki przypraw do sałatek wg przepisu na opakowaniu.

Sos dokładnie mieszamy z warzywami. Odczekujemy 5 minut przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetna nie tylko do grilla lecz do różnych mięs
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pyszna
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    czy sałata może być według Ciebie obojętnie jaka, czy ma to znaczenie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !