Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jarzębiak z rodzynkami

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki
5 dkg
śliwki suszone
5 dkg
cukier
5 dkg
wódka
2 litry
jarzębina
40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: jarzębiak z rodzynkami

Wszystkie składniki dać do dużego słoja i zamknąć szczelnie. Kilka razy dziennie wstrząsnąć słojem,żeby cukier się rozpuścił. Po 3 miesiącach przecedzić nalewkę, przefiltrować i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamarażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
Stenka 15.08.2012 20:01
jarzebinę trzeba zebtać po pierwszych przymrozkach lub wsadziś do zamrażarki na 2 godziny
mamusia1 30.11.2010 17:56
superowy!
MAR3STA 28.11.2010 08:44
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak