Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

paszteciki grzybowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
60 dkg
masło
1 kostka
sól
szczypta
Sklep Prymat
smietane
5 łyz
cebula
1 szt
masło
4 łyż
proszke do pieczenia
1,5 łyż
grzyby
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki grzybowe

grzyby oczyści i obgotować przemilić. Nastepnie drobno kroimy cebulę w kostkę i smazymy z grzybami na maśle. Doprawiamy do smaku. Łączymy wszystkei skłdaniki i robimy ciasto rozwałkowujemy i kroimy w kwadraciki i nakłdamy farsz. Sklejamy i kłądziemy na formę. Wierzch mozna posmarowac rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor. Wspaniale smakuje z barszczem czerwonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.03.2012 21:22
zapewne smaczne
gosia561 14.02.2012 13:49
rumiane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak