Sposób przygotowania

Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy na zmianę po jednym żółtku, łyżce cukru, mąki i proszek do pieczenia. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Kremówkę po uprzednim schłodzeniu w lodówce ubijamy na sztywną masę, następnie dodajemy cukier puder oraz żelatynę. Na biszkopcie układamy połówki banana i wykładamy na nie bitą śmietanę. Ciasto odstawiamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody, gdy przestygnie wylewamy ją na stężałą już bitą śmietanę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Co za wspaniałe ciasta nam tu pokazujesz i smaczki nam robisz :) Pięknie wygląda i za pewne smakuje wyśmienicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Musi byc pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Musi byc pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pyszne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ale fajny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kuszace ciacho.
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    genialne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho,palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !