Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem
1 szl mleka, 1 szkl wody, 2 jajka, 1,5-2 szkl mąki, szczypta soli, cukru, 2 łyżki oleju. Zmiksować wszystkie składniki, smażyć naleśniki.
Ugotowane mięso obrać, przemielić przez maszynkę (lub zmiksować w rozdrabniaczu:)
Podgrzybki oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki, smażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić solą, pieprzem. Grzybki oraz ugotowany ryż przemielić, dodać do farszu mięsnego, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym.
Na naleśniki układać porcję farszu , zawijać, panierować w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć krokiety na rozgrzanym oleju.
Podawać z barszczykiem:)
Smacznego!!!!