Sposób przygotowania

1. Z mąki, drożdży, cukru, wody, soli i oleju zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić je w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. (30min)

2. Z ciasta uformować kulę, naciąć je na krzyż, opruszyć mąką i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 30 min.

3 Rozgrzać piekarnik do 220C. Ciasto ponownie wyrobić i wywałkować. Formę do pizzy dobrze natłuścić i położyć na niej ciasto, Brzeg placka zawinąć do góry .
Ciasto polać ketchupem ostrym i następnie dodajemy wcześniej pokrojone według naszego gustu produkty: salami pieczarki kukurydza papryka a wszystko posypujemy startym serem. Na ser posypujemy troche ziół prowansalskich. Pizze piec w piekarniku około 20-25min.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    łądnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !