Sposób przygotowania

Bakłażany kroimy w kostke o boku 2 cm, solimy i odstawiamy na 30 min, aby straciły goryczke.

Cebulę roimy w kostkę, podsmażamy na części oliwy, przekładamy do garnka. Na patelni uzupełniamy oliwę i podsmażamy bakłażany. Przekładamy je do cebuli. Podobnie posteujemy z pokrojonymi w kostke pomidorami, które smażymy 10-15 min. Wszystkie włożone do garnka warzywa delikatnie mieszamy i kilka minut razem smazymy. Nastepnie dodajemy oliwki i połówki orzechów, doprawiamy octem, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy. Następnie posypujemy kaparami i odstawiamy do schłodzenia.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !