Sposób przygotowania

Jajka ubic z cukrami na puch, dodac miekka margaryne, dobrze polaczyc na gladka mase, ciagle miksujac, po trosze dodawac przesiana make z proszkiem oraz budyn (smak proszku do pieczenia nie jest wyczuwalny, ciasto jest bardzo geste, stad ta ilosc proszku). Banany rozgniesc widelcem i zmiksowac z jogurtem. Wszystkie skladniki dokladnie polaczyc miksujac. Forme na wieniec natluscic i posypac maka, po czym wylozyc ciastem. Ciasto wlozyc do rozgrzanego piekarnika i piec 50-55 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzic, wyjac delikatnie z formy i polukrowac. Lukier przygotowujemy z cukru pudru, dobrze wymieszanego z lekko podgrzanym sokiem z cytryny i odrobina kurkumy. Babka jest wilgotna, smaczna i aromatyczna.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Śliczne!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !