Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SAJGONKI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
10 SZT
pieczarki
0,5 OP
MARKARON NITKI
0,5 OP
WOŁOWE MIĘSO MIELONE
30 DKG
marchew
1 SZT
cebula
1 SZT
kapusta pekińska
0,5 SZT
papryka
1 SZT
sos sojowy
5 ŁYŻEK
ryż
1 OP

Przepis i sposób przygotowania na: SAJGONKI

Mięso podsmażyć na patelni. Pieczarki, marchew, cebulę, kapustę, paprykę pokroić w drobne kostki i podsmażyć na patelni. Makoron ugotować i drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać dodając sos i przyprawiając do smaku. Papierki ryżowe namoczyć w wodzie, następnie pozawijać farsz. Po wyschnięciu smażyć zanurzone w oleju. Podawać ryżem przygotowanym w/g instrukcji na torebce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.04.2011 22:50
zaraz zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak