Przepis i sposób przygotowania na: MURZYNEK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ POSYPANY WIÓRKAMI KOKOSOWYMI
1. W garnku rozpuścić następujące składniki, tj.: margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i dodać mleko.
2. Doprowadzić na małym ogniu wszystko do zagotowania, cały czas mieszając.
3. Ostudzić i potem do zimnej masy dodać: 5 żółtek, mąkę i proszek do pieczenia.
4. Wszystko zmiksować i na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z 5 jajek (w czasie ubijania jej dosypujemy powoli 1 szklankę cukru i przy końcu ubijania dodajemy trochę soku z cytryny) i delikatnie mieszamy całość.
Piec w standardowej blaszce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą w temperaturze 180 stopni C. przez 40 minut (lub do suchego patyczka)
Po wystygnięciu ciasta polać go wcześniej przygotowaną letnią polewą czekoladową (1 margaryna \"Kasia"\ , 1 szklanka cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 4 łyżki wody)-składniki powyższe połączyć i zagotować. Posypać po całości białymi wiórkami kokosowymi.