Sposób przygotowania

Zielone -lekko żółte pomidory umyć pod bieżącą wodą, wysuszyć, pokroić w półcentymetrowe paseczki -polecam falisty nożyk -wtedy sałatka będzie ładniejsza ;) Cebulę kroimy w krążki, solimy. Paprykę myjemy, suszymy, kroimy w paski.

Przygotowujemy zalewę: wodę należy ugotować, dosypać trochę cukru i kwasku cytrynowego. Pomidory i żółtą paprykę poukładać w słoiczkach, do każdego z nich dołożyć po 3 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego. Można też dołożyć po ząbku czosnku. Zalać zalewą -taką ilością, aby warzywa były dokładnie przykryte. Słoiki zamknąć, pasteryzować 25-30 minut, w zależności od wielkości słoiczków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !