Sposób przygotowania

Dżem podgrzać po czym posmarować nim blat ciasta.
Następnie połowę śmietanki doprawić do smaku cukrem i zagotować, natomiast drugie pół wymieszać razem z mąką i wlać do gorącej śmietanki.
Trzymać na małym ogniu do momentu, aż powstaną pęcherzyki powietrza, wówczas zdjąć z ognia i dodawać do niej ajerkoniak.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia, wówczas posmarować na blacie z dżemem.
Wierzch udekorować owocami oraz pistacjami

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ulala...to może byc pyszszszne...nie ma to jak truskaweczki :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam- palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !