Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

chili con carne

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 szt
ząbki czosnku
4 szt
olej
3 łyżki
mielone mięso wołowe
400 gram
zielona i czerwona papryka
1 szt
przecier pomidorowy
4 łyzki
pomidory
250 gram
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
fasola
250 gram
Papryka ostra mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chili con carne

Cebulę i czosnek obrać, oczyścić i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone, podsmażyć, cały czas mieszając. paprykę umyc, przekroić usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Razem z przecierem dodać do mięsa. Dusić 5 minut mieszając. Fasolę osączyć, pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do mięsa i wmieszać. Doprawić ostrą papryką, cukrem i solą. Zagotować, następnie zmniejszyc ogień i gotowac jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.06.2011 09:32
ciekawy przepis
Smakosz6 22.09.2010 15:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak