Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków do słoików.
Wszystko wymieszać z natką, olejem i octem. Cukier i sól dodać na końcu i wymieszać. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.
ogórków gruntowych |
2,5 kg
|
czosnku |
2 główki
|
cebul |
6 szt
|
natki pietruszki posiekanej |
1 garść
|
cukru |
3 łyżki
|
pieprzu mielonego |
1,5 łyżki
|
soli |
3 łyżeczki
|
octu 10 % (w zależności od tego, jak ostre lubimy potrawy) |
1 lub 0,5 szklanki
|
olej |
1 szkl
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: