Sposób przygotowania

Żółtka jaj należy utrzeć z cukrem, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać, następnie dodawać po łyżce piany z białek delikatnie mieszając. Ciasto przelać do tortownicy i piec około 30-35 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty. Nasączyć je syropem cukrowym.
Porzeczki przełożyć do garnka, zasypać cukrem i poddusić je, następnie przetrzeć przez sitko i wystudzić. Zimną kremówkę ubić, dodać do niej przecier z porzeczek i rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masą przełożyć ciasto i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Z chęcią bym spróbował
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię torty, ale takie soczyste
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne ciacho ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mateusz nic prostszego- wystarczy upiec :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    piękny i apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !