Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa Minestrone

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
200 g
ząbek czosnku
1 szt
por
1 szt
marchewka
2 szt
seler naciowy
1 szt
ziemniaki
2 szt
cukinie małe
2 szt
kapusta włoska
100 g
groszek
100 g
fasolka zielona
100 g
pomidory
4 szt
natka pietruszki
1 szt
masło
2 łyżki
rosół drobiowy
1,5 l
sól, pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
parmezan starty
50 g
fasola biała z puszki
100 g
cebula
2 szt
ryż
100 (okrągłoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Minestrone

1.Suchą fasolę namoczyć na noc
2.Boczek i warzywa drobno pokrajać, pietruszkę posiekać
3.Roztopić masło w dużym garnku
4.Wytopić w nim boczek, dodać pokrajaną w kostkę cebulę i czosnek, poddusić
5.Dodać warzywa i zioła
6.Mieszając dusić ok. 10 minut
7.Rozprowadzić rosołem i gotować koło 1 godziny na słabym ogniu
8.Wsypać ryż, gotować zupę ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać posypaną tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak