Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

falowiec

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2 kostki
jajko
6 szt
mąka
2,5 szkl
cukier puder
1 szkl
cukier wanilinowy
1 opakowanie
proszek do pieczenia łyżka
1 łyż
kakao
2 łyż
mleko 3,2%
1/2 litr
cukier drobny
1 szkl
mąka ziemniaczana
2 łyżki
wiórki kokosowe
1 szkl
wiśnie
1 szkl
polewa czekoladowa
gotowa opakowanie
olejek migdałowy
1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: falowiec

1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtko, make wymieszana z proszkiem do pieczenia, olejek i ubita na sztywno piane z białek. Ciasto podzielić na 2 części. Jedna część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, wyłożyć na jasna część ciasta. Na wierzchu gęsto rozłożyć owoce piec ok 40 minut w temp 180°C
2. Krem:400 ml mleka zagotować, dodać cukier i wymieszane w 100ml mleka maki. Chwile gotować. Dodać olejek i wystudzić. Masło utrzeć i cały czas ucierając dodawać po jednej łyżce budyniu. Wyłożyć na przestudzone ciasto.
3. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i polać polewa. Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak