Sposób przygotowania

1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtko, make wymieszana z proszkiem do pieczenia, olejek i ubita na sztywno piane z białek. Ciasto podzielić na 2 części. Jedna część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody, wyłożyć na jasna część ciasta. Na wierzchu gęsto rozłożyć owoce piec ok 40 minut w temp 180°C
2. Krem:400 ml mleka zagotować, dodać cukier i wymieszane w 100ml mleka maki. Chwile gotować. Dodać olejek i wystudzić. Masło utrzeć i cały czas ucierając dodawać po jednej łyżce budyniu. Wyłożyć na przestudzone ciasto.
3. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i polać polewa. Smacznego:))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !