Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, zalać odrobiną wrzątku, dusić w sosie własnym aż do całkowitego wyparowania płynu. Grzyby przestudzić, zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułeczką. Do masy grzybowej dodać jajka, sól i czarny mielony pieprz, dokładnie wyrobić. Następnie należy formować owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotlety grzybowe podawać z ziemniakami i surówkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy i smaczny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne są takie grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    lubię takie kotlety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !