Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

przekładane wafle

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle
4-5 sztuk
mleko
0,5 szklanki
cukier
3/4 szklanki
margaryna
25 dag
cukier waniliowy
2 opakowania
Sklep Prymat
mleko w proszku
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładane wafle

Mleko wlać do rondelka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć na puszysta masę i dodawać na przemian porcje mleka waniliowego oraz mleka w proszku. Całość dokładnie rozmiksować. Wafle przełożyć powstałą masą. Ostawić do lodówki na całą noc. Gotowe można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.04.2012 20:48
Robię podobne- uwielbiam je.
Andzia1977
Andzia1977 05.11.2011 22:42
pycha
bercik1 09.06.2011 23:55
Uwielbiam takie domowe smakołyki.
Krzysztof42 19.10.2010 14:52
coś przełożyć zawsze można
ewelina/bunia 29.08.2010 18:27
polecam
annamariakowalczyk3 24.08.2010 07:06
mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak