Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po grecku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
1 kg
czosnek
4-5 ząbków
sól
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
woda
szklanka
natka pietruszki
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po grecku

Fasolkę umyć, obciąć końcówki. W dużym płaskim garnku rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka sekund. Wrzucić fasolkę, zalać wodą, mieszać i przykryć pokrywką, dusić na średnim ogniu ok 10 min. Dodać natkę, wymieszać i dusić jeszcze 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak