Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

DeserekWerośki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
300 g
żółtko surowe
2 sztuki
masło
40 g
sól
0 szczypta
Sklep Prymat
woda
150 ml
galaretka brzoskwiniowa
3 opakowania
krem brzoskwiniowy
2 opakowania
brzoskwinie
3 sztuki
śmietana słodka
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: DeserekWerośki

Mąkę,żółtka masło sól zmiesza ze sobą, tak przyrządzone uproszczone ciasto francuskie chowamy do lodówki na 20 minut. Galaretkę zarabiamy z wodą i rozlewamy w pucharki i pozwalamy ostygnąć. W tym czasie ubijamy krem, zamiast mleka dodajemy śmietankę słodką, krem będzie wtedy trwalszy:D Ciasto z lodówki owijamy na foremki do pieczenia rurek, pieczemy w temp 180 przez 15 min, tan otrzymane rurki nadziewamy kremem, wkładamy do pucharków razem z pokrojoną brzoskwinią i zalewamy resztą kremu. Smacznego! Na zdjęciu w wersji gruszkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 12.04.2011 19:49
bardzo fajny!
madzia451 11.04.2011 11:28
super!
Emilia22 26.09.2010 10:19
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak