Sposób przygotowania

ciasto;mąke koniecznie przesiać,ok 2 pełne szklanki,jaja wbić ,drożdże 0,5 opak.zalac odrobiną ciepłej wody poczekac aż urosną ok 10 min.3 szczypty soli dodać wszystko,gnieść najlepiej rękoma,aż ciasto sie zacznie odklejać od rąk.pieczarki umyć pokroić ,cebule obrać pokroic na pół kola,kiełbase pokroić w pastry ,wszystko obsmażyć ok 5 min.dosypać ziarenka smaku.ciasto na czystą osmarowaną tłuszczem blache uformować na grubość ok 6 mm.wg gustu.piec w 180C\" ok 40-50 min .pod koniec posypać ziołami prowansalskimi i serem.SMACZNEGO!!;)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !