Sposób przygotowania

Do gorącego wywaru ze szparagów wlać kieliszek białego wina oraz rosół. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny i odrobinę soli. Odlać szklankę wywaru, rozmieszać w niej żelatynę, podgrzać, mieszając raz zagotować i dodać do pozostałego wywaru. Ugotowane szparagi ostudzić, pokroić w kawałeczki długości 2-3 cm. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Do szklanej salaterki wlać lekko przestudzony wywar, postawić w chłodnym miejscu, żeby galareta stężała. Na galarecie ułożyć połowę szparagów i połowę plasterków jajek, zalać wywarem, ostudzić, położyć na galarecie drugą połowę szparagów i resztę jajek, ponownie zalać wywarem - i na parę godzin postawić w chłodnym miejscu. Przed podaniem przyozdobić majonezem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    uwielbiam szparagi, pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !