Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bananowo czekoladowe muffinki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki
1 szkl
mąki pszennej
1 szkl
płatków owsianych
1/2 szkl
cynamonu
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
soli
1/2 łyżeczki
posiekanych orzechów
1/4 szkl
brązowego cukru
1/2 szkl
jajko
2
ekstraktu wanilii
1 łyżeczka
podrobnionej rozkruszonej czekolady
2 łyżki
maślanka
1 i 1/4 (niskotłuszczowa)
olej roślinny
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bananowo czekoladowe muffinki

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotować i rozłożyć 12papierowe papilotki tzn. takie papierowe miseczki na ciasteczka. W mikser stojący, połączyć wszystkie mąki, płatki owsiane, mielony cynamon, proszek do pieczenia, sody, soli i tłuczone banany i mieszać na niskiej prędkości do 2 minut. Dodać orzechy, brązowy cukier, olej roślinny, jaja i obniżonej zawartości tłuszczu maślanki i mieszać do 2 minut na średniej szybkości. Dodać ekstrakt waniliowy i mieszać, aż będą dobrze połączone. Ponakładać ciasto do papilotek. Posypać czekoladowymi okruchami. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Gdy babeczki są pieczone przez usunie je z pieca i niech ostygną. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak