Sposób przygotowania

1. Oczyszczoną fasolkę gotujemy z cząbrem 7 minut na małym ogniu w osolonej wodzie. Wodę odlać, cząber usunąć, a fasolkę odstawić do ostudzenia.
2. Oczyszczoną sałatę opłukać, odsączyć i pokroić. Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno pokroić.
3. Rzodkiewki pokroić w ósemki. Obraną mandarynkę rozdzielić na kawałki. Wszystko razem przełożyć do miski.
4. Z oleju, octu, przypraw i drobno posiekanej natki pietruszki przygotować pikantny sos i polać nim sałatkę.
5. Dokładnie wymieszać, posypać pestkami słonecznika.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    świetne, włączę to do mojej diety
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    to się przyda teraz tak nawitaminizować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !