Sposób przygotowania

1. białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
2. dodajemy cukier i ubijamy aż w masie białkowej nie będą wyczuwalne kryształki cukru,
3. na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia,
4. białka przekładamy na blaszkę i rozsmarowujemy je na całość,
5. pieczemy 50 min w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni celcjusza,
6. wyjmujemy bezę z piekarnika, przekładamy na duży talerz, odstawiamy do ostygnięcia,
7. gruszki kroimy w plastry, układamy na bezie, następnie rozsmarowujemy toffi i dekorujemy tartą gorzką czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    wow :) aż slinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też bym zjadła,piję kawę a taki dodatek...rozpuszcza się w ustach tym bardziej,że ja bardzo lubię bezy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    mmm same pyszności:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !