Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartacze

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
1 kg
mąka
30 dag
jajko
2 szt
mięso wieprzowe lub wołowe
0,5 kg
włoszczyzna
cebula biała
2 szt
sól, pieprz
masło
1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze

Mięsko ugotować z włoszczyzną, następnie je zmielić, posiekać cebulę usmażyć i połączyć z mięskiem, doprawić solą i pieprzem. Dodać 1 jajo. Wystudzone ziemniaki zmielić, połączyć z mąką i pozostałym jajkiem, posolić następnie zagnieść i formować wałki o średnicy około 5 cm, pokroić na kawałki spłaszczyć i w środek nakładać nadzienie i uformować kule. Kartacze gotować we wrzącej posolonej wodzie Można podawać z bułka tartą podsmażoną na masełku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 12.10.2012 12:45
uwielbiam je
cukiereczek 22.08.2011 08:25
ciekawe
cukiereczek 22.08.2011 08:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak