Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać sól i pojedynczo jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy łyżką na zmianę z mlekiem. Na końcu dodać kawałki czekolady. Formę do wieńców dokładnie nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Nałożyć 1/3 ciasta a na ciasto wsypać połowę wiśni przykryć kolejną 1/3 ciasta i znów wiśnie. Na wierzch wylać resztę ciasta i rozsmarować. Piec w 200 stopniach ok. 60 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy wiśnie mają być surowe czy z kompotu?
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Fajny musi byc ten wieniec
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawy wieniec
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nazwa żle mi się kojarzy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !