Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, pokroić w paski, cebulę w piórka, zasypać szklanką soli, zalać zimną wodą 9około 9-10 szklanek). Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czassie odcedzić, przełożyć do słoików (przepis na mniej więcej 10-12 słoików po 0,5 l). Wsypać gorczycę, zalać mieszanką wrzątku i cukru, pasteryzować 3 minuty.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    mniam
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam takie sałatki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    oo bardzo przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    będzie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !