Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko, szpinak rozmrazamy . Drobno pokrojona cebulę oraz czosnek podsmazamy w niewielkiej ilosci tłuszczu.Żółtka jaj ucieramy z pozostałym tłuszczem dodajac do otrzymanej masy ryz i szpinak oraz podsmazoną cebulke .Mieszamy wszystko przyprawiajac do smaku solą. Na koniec dodajemy piane z białeki ostrożnie mieszamy. Połowe masy wkładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy. Na masę kładziemy obrane z osłonek parówki, nastepnie przykrywamy je pozostała masa, powierzchnie wygładzamy, skrapiamy pozostałym tłuszczem i zapiekamy !

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawie brzmi, b. dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !