Mięso pokroić w podłużne kawałki.Połączyć składniki marynaty,wlać do mięsa,wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny.Papryki pokroić w paski wielkością podobne do mięsa,pora w półplasterki,czosnek i imbir w cienką zapałkę.Grzyby ugotować według przepisu na opakowaniu i pokroić w paski.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Rozgrzać olej w woku,przesmażyć czosnek i imbir(nie może się zrumienić, bo będzie gorzki),wyjąć z oleju i zachować.Na tłuszczu usmażyć mięso,wyjąć i trzymać w cieple.Do woka wrzucić pora,następnie paprykę,przesmażyć,dodać ciepłe mięso,grzyby,czosnek z imbirem,pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę przesmażyć.Na talerze wyłożyć makaron,formując gniazdka.Na makaron wyłożyć mięso z papryką i posypać kiełkami.Smacznego!