Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa Eli z ciemnej fasoli

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony
40 dkg
marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler średni
1/4 sztuki
ziemniaki
4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
margaryna
1 łyżka
mąka pszenna
1 łyżka
fasola czerwona
1/2 kg
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z ciemnej fasoli

Fasolę namoczyć na noc.Odcedzić,przepłukać wodą.Do garnka z zimną wodą włożyć boczek,fasolę,ziele angielskie,liście laurowe,dodać kucharka i gotować.Miękki boczek wyjąć,przestudzić i pokroić w kostkę.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.Jarzynki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do prawie miękkiej fasoli dodać jarzynki,ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę,dodać do zupy i pogotować.Dodać pokrojony boczek.Doprawić solą,maggi i majerankiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak