Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Skandynawskie śledziowe ślimaki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy
50 dkg
ocet winny
1 łyżka
posiekana zielenina
1 garść
pieprz
7 ziarenek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
niesłodzone mleko skondensowane
1/2 szklanki
cytryna
1 sztuka
masło
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
woda
2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Skandynawskie śledziowe ślimaki

Filety umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż, zwinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Zagotować 2 szklanki wody z octem, listkiem laurowym, pieprzem i połową zieleniny. Posolić do smaku, włożyć śledzie i gotować ok. 15 minut. Przygotować sos: stopić masło, dodać mleko, wlać powoli sok z cytryny, posolić i dobrze wymieszać. Ugotowane śledzie przełożyć na półmisek, zalać sosem i posypać posiekaną pozostałą zieleniną. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.10.2010 00:40
Bardzo ciekawy przepis z tym mlekiem skondensowanym. Na pewno pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak