Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Medaliony z łososia norweskiego w plastrach szynki serrano na aromatycznej soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia
400 g
szynka serrano
8 cienkich plasterków
oliwa
4 łyżki
sok z pomidorów
50 ml
cukinia
100 g
biały sos balsamico
50 ml
sok z cytryny
z 1
szalotka
2 pokrojone w kostkę
ząbki czosnku
2 pokrojone w plastry
oliwki czarne
kilka
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z łososia norweskiego w plastrach szynki serrano na aromatycznej soczewicy

Filet z łososia umyć w zimnej wodzie, osuszyć i wykroić z niego 8 medalionów. Każdy medalion oprószyć przyprawami, posmarować oliwą z oliwek i owinąć plastrem szynki serrano.
Sok pomidorowy wymieszać z balsamico i sokiem z cytryny, zagotować z soczewicą. Następnie dodać pomidory, podsmażoną szalotkę, czosnek i cukinię. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Gorący grill posmarować oliwą z oliwek, ułożyć na nim medaliony i krótko podpiec z obu stron. Łososia ułożyć na aromatycznej soczewicy, podawać z gałązkami świeżego koperku i czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 14.02.2017 16:22
musi być pyszne :)
endzi
endzi 17.03.2016 08:28
Smakowicie wyglada!
Melania 04.03.2016 09:09
Pomysł rewelacyjny :)
anka1988 26.02.2016 13:05
mistrzowsko podane!
Maridka19 26.02.2016 10:04
Bardzo smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak