Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z białą czekoladą
Babeczki z białą czekoladą zachwycają nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Delikatne, wilgotne ciasto o aromatycznych nutach wanilii doskonale współgra z kawałkami słodkiej białej czekolady, które topią się w ustach, uwalniając swoje kremowe bogactwo.
Aby babeczki z białą czekoladą wyszły idealne pamiętaj o tym, by zbyt długo nie mieszać składników. Wystarczy je ze sobą połączyć (za to lubię przepis na babeczki z białą czekoladową - pyszny deser bez długiego stania w kuchni z mikserem w ręce).
Przygotowanie:
Nie używać miksera.
Do miski wsypujemy pierwsze cztery składników i dokładnie je łączymy
ze sobą, tabliczkę czekolady posiekać drobno nożem.
Do drugiej miski dajemy ostatnie cztery składniki również je łączymy. Następnie mokre
składniki wlewamy do suchych.
Mieszamy łyżka, nie za długo. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotami.
Papiloty napełniamy ciastem do 3/4 wysokości.
Pieczemy 25 min. w temp. 180 stopni.