Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz do placków ziemniaczanych

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
40 dag
cebula biała
2 sztuki
pieczarki
30 dag
przecier pomidorowy
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
bulion warzywny
2 szklanki
ogórki
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz do placków ziemniaczanych

Mięsko kroimy w niewielką kostkę-kawałki. Cebulę kroimy w pół talarki. Całość podsmażamy na oleju. Podlewamy bulionem, dodajemy pokrojone plasterki, przyprawy i dusimy około 15 minut. Dodajemy ogórki kiszone (starte na tarce lub pokrojone), przecier pomidorowy. Doprawimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak