Sposób przygotowania

1/ Składniki na ciasto połączyć i zagnieść. Wylepić formę 26cm do tarty i wstawić do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Cukinie umyć (nie obierać) pokroić w półplasterki 3-4mm, posolić i poddusić na odrobinie oleju aż zmięknie. Do podduszonej cukinii dodać zeszkloną cebulę, wymieszać.

2/ Składniki na sos dobrze ze sobą wymieszać, dodać posiekany koperek i oliwki. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i podpiec przez ok 15 min na lekko złoty kolor. Na podpieczony spód ciasta rozłożyć kostki sera, warzywa a wierzch zalać sosem. Wstawić ponownie do piekarnika na ok 15 min, aż brzegi staną się porządnie rumiane.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edith85

    rewelacyjna tarta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    rewelacja !!! poproszę o kawałek :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna tarta
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mami93

    Pięknie wygląda :)
  • 0
    2b2454fc4a42e5ae2cf70109b434e5df
    Opublikowano

    bertpvd

    piękna tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    same pyszności
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmm! Chętnie bym zjadła kawałeczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Moje smaki!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetna tarta
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Pyszna tarta i wygląda rewelacyjnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super tarta pełna smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !