Sposób przygotowania

Obraną i pokrojoną dynię rozgotować na papkę (wlać jedynie na dno garnka 2-3 łyżki wody). Jabłka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Zrobić syrop z cukru, wody i kwasku cytrynowego, włożyć do niego jabłka Gdy będą miękkie, dołożyć dynię i razem smażyć, mieszając, aż marmolada zgęstnieje. Pomarańcze umyć, lekko nakłuć skórkę, sparzyć dwukrotnie, następnie ugotować. Jedną pomarańczę obraną i jedną ze skórką (bez pestek) zemleć w maszynce do mięsa lub zmiksować. Zrobić lukier, włożyć do niego zmielone pomarańcze i smażyć do szklistości. Pod koniec dodać sok z cytryny. Połączyć z marmoladą z jabłek i dyni. Podsmażyć. Przełożyć do słoików i pasteryzować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !