Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w parmezanie z pomidorami i mozzarellą
2. Parmezan, płatki i zmieloną bułkę mieszamy ze sobą. Masło razem z oliwą z oliwek podgrzewamy do momentu połączenia się składników, lekko studzimy. Pomidora przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę. Mozzarellę również kroimy w kostkę.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Piersi z kurczaka smarujemy z każdej strony oliwą z masłem i obtaczamy w panierce z parmezanu. Dużą blachę smarujemy oliwą, wykładamy na nią kotleciki i pieczemy je ok 20 minut na programie ,,góra/dół".
4. Przed podaniem potrawy piekarnik nagrzewamy do 250*C. Kotlety przekładamy na naczynie grillowe, posypujemy dodatkowo panierką, układamy na nich kawałki pomidora, mozzarelli i delikatnie polewamy oliwą. Przy funkcji ,,grill" zapiekamy kotlety ok 5 minut. Gotowe danie dekorujemy listkami bazylii.
SMACZNEGO :-)