Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka drobiowo- wieprzowa

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe
4 szt
golonka wieprzowa
1 szt
nogi z kurczaka
4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 ziarna
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
marchew
1 szt
seler
1/2 szt
przyprawa uniwersalna
1,5 łyżki
natka pietruszki
1/2 pęczka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowo- wieprzowa

1. Nóżki wieprzowe, nogi z kurczaka oraz golonkę przekładam do garnka. Zalewam wodą do pełności. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę. Gotuję na małym ogniu około 2 godziny.

2. Dodaję marchewkę oraz seler. Gotuję jeszcze 30 minut. Następnie mięso oraz warzywa wyjmuję z wywaru. Gorący wywar przecedzam i rozpuszczam w nim żelatynę.

3. Przestudzone mięso obieram z kości i kroję na mniejsze kawałki. Jarzyny kroję w kostkę. Do mięsa i jarzyn wlewam wywar. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.

4. Wywar z mięsem przelewam do szklanek. Odstawiam do stężenia. Podaję z pieczywem, odrobiną octu lub soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.05.2015 09:52
tez lubię takie :))
Alex_M 13.05.2015 08:05
zjadłabym :)
malgosia2661 12.05.2015 22:22
Moje ulubione danie.
Megg 12.05.2015 22:06
lubie taka galaretke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak