Sposób przygotowania

Morele osączyc z zalewy.pokroic w kostke.Maslo utrzec z cukrem,cukrem waniliowym ,i szczypta soli .Wbijac po jednym jajku.Wmieszac make ziemiaczana,maslankę,aromat migdalowy.Odłozyc 2 łyzki maki pszennej,Resztę przesiac z proszkiem do pieczenia i malymi porcjami wsypywac do ucieranej masy.Morele oproszyc maka.Połączyc z ciastem.Forme posmarowac tluszczem .Piec w temp.175st.przez godzine.i 15minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    lubię morele
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    więc ciasto warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !