Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Doradca Smaku III, odc. 28: Tiramisu
Kroki postępowania
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
biszkopty podłużne |
20 szt.
|
kawa rozpuszczalna |
500 ml
|
serek mascarpone |
1 kg
|
jajko |
6 szt.
|
cukier puder |
250 g
|
śmietana kremowa 30% lub 36% |
300 ml
|
likier amaretto |
4 łyżeczki
|
kakao |
|
Schłodzone tiramisu posypujemy kakao i podajemy na talerzykach udekorowanych cukrem z cynamonem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: