Przepis i sposób przygotowania na: Krecik
Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie, łyżką łączymy z resztą masy.
Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Banany obieramy i kroimy wzdłuż na pół i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zimnął śmietanę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem i śmietan-fixsami. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i też mieszamy ze śmietaną. Dodajemy obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kosteczkę brzoskwinię i draże kakaowe. Mieszamy dokładnie.
W upieczonym cieście wydrążamy środek, zostawiając tylko dno i boki.
Na spodzie kładziemy banany. Następnie wykładamy krem i wszystko szczelnie przykrywamy wydrążonym ciastem pokruszonym na małe kawałki.
Wstawiamy do lodówki na 2 godziny przed podaniem.