Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 10 szt
mięso mielone wieprzowe 300 g
papryka czerwona 1 szt
ser żółty 100 g
feta 100 g
jajko 2 szt
papryczka chilli ( według uznania )
posiekana dymka ze szczypiorem
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Sos

jogurt naturalny 150 g
majonez 1 łyżka
ogórek starty 1 szt
koperek
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki


Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, przekroić wzdłuż i delikatnie wydrążyć. Mięso mielone podsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz i rozdzielić do dwóch misek. Tak samo postąpić z papryką, jajkami i cząstkami z wydrążonych ziemniaków. Do jednej części dodać ser żółty i przyprawą do ziemniaków, a do drugiej fetę, zioła prowansalskie i chilli. Farszami napełnić połówki ziemniaków i zapiec w piekarniku. Składniki sosu wymieszać i schłodzić.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.12.2015 20:14
smacznie nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak