Sposób przygotowania

Herbatę należy zaparzyć i przecedzić. Część mleka (ok. 350 ml) należy zagotować i połączyć z naparem z herbaty. Resztę mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i wlewamy powoli do gorącego mleka, mieszając jednocześnie trzepaczką. Następnie całość zagotowujemy, słodzimy i mieszamy z masłem. Do kompotierek opłukanych w zimnej wodzie wlewamy ciepły kisiel i zostawiamy aż zastygnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    po co samemu jak sa lepsze w proszku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawe czy jest smaczny?
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robiłem i jest pyszny,ale ja to herbaiarz więc może dlatego.
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    linka1312 po to samemu, że kisielu herbacianego nie kupisz, poza tym wiesz co jesz...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    niby taki sam a jakis inny
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !