Sposób przygotowania

• gruszki kroimy wzdłuż na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne, następnie kroimy w plastry,
• polewamy łyżką oliwy i łyżeczką miodu i octu, smażymy na patelni grillowej kilka minut,
• migdały prażymy na suchej patelni,
• figi zalewamy wrzątkiem na kilka minut,
• sałatę i rukolę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki,
• rozkładamy na talerzach,
• układamy na sałacie gruszki, pokrojone w ćwiartki figi, migdały, pokrojoną w paski szynkę, posypujemy pokruszonym serem,
• z oliwy, miodu, octu, soli i pieprzu robimy dressing, polewamy sałatkę

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    musi byc pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    extra ta sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Bardzo wykwintna sałatka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !