Sposób przygotowania

Rybę opłukać, osuszyć, polać łyżką wina, opruszyć przyprawą, pieprzem, solą i mąką. Usmażyć z obu stron na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Papryczkę pokroić w cienkie krążki. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulkę, następnie wlać wino, wrzucić papryczkę i zioła, doprawić solą. Cebulę dusić jeszcze ok 10 min. Ciepłą rybę ułożyć na półmisku, obłożyć cebulką z papryczką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    robię podobną,ale jeszcze zapiekam.Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !