Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki nadziewane serem
Zastanawiacie się jak grillować pieczarki? To bardzo proste! Koniecznie zapoznajcie się z opisem przepisu krok po kroku i przygotujcie przepyszną przekąskę z grilla. Grillowane pieczarki to przekąska, która posmakuje nie tylko wegetarian, ale też osobom, które nie mają ochoty na ciężkie dania z grilla. Jędrne pieczarki podczas grillowania nie stracą zbytnio swojej struktury, a wzbogacony nimi ser camembert przyjemnie się rozpuści i nada kremowej struktury. Pieczarki świetnie sprawdzą się jako dodatek do pieczywa, z którym stworzą doskonałą przekąskę na lato.
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć i oderwać z nich trzonki. Ulubione pieczywo pokroić na kromki, posmarować delikatnie masłem. Ser camembert pokroić na niewielkie trójkąciki.
Na rozgrzanym grillu ułożyć pieczarki stroną, w której zostały odcięte trzonki. Kromki również położyć na grillu i grillować z obydwu stron.
Po obróceniu pieczarek dodać do ich środka trójkąciki camemberta i dalej grillować do momentu rozpuszczenia sera.
Zdjąć z grilla kromki, ułożyć na nich po plasterku sałaty, dodać pieczarki z serem i posypać szczyptą Przyprawy Ser Grill Prymat. Całość udekorować świeżymi gałązkami tymianku.