Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów zalewamy mlekiem, odstawiamy na noc. Do garnka wlewamy wody, wrzucamy grzyby i gotujemy do miękkości. Następnie po ostudzeniu i odsączeniu, grzyby solimy i pieprzymy. Kapelusze zanurzać w roztrzepanym jajku i bułce, wkładać na rozgrzany tłuszcz i piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybka i fajna potrawa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    grzyby lubię zbierać i jeść
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z suszonych nie robiłam, muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    choć lubię wszelkie potrawy z grzybami to ta propozycja nie podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    prawie jak schabowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !