Sposób przygotowania

Zagnieść mąkę z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną.
Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować i posmarować najpierw powidłami, następnie pianą z białek, na koniec posypać orzechami.
Piec około 15 minut w temperaturze 180.
Przygotować krem \"Karpatka\" wg przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim placki, polać polewą czekoladową i posypać orzechami .
Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    zachęcająca nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znane i dobre ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajnie się nazywa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !